När det är snö och kyla ute, så är det ofta så att sminket inte kanske alltid sitter som det ska. Men det finns en del knep du kan ta till, så att du får det att sitta bättre. Ett av våra bästa tips är att satsa på smink med kvalitet, som GOSH smink. Sedan gäller det även att välja rätt sorts produkter!

Något som är viktigt att ha med i din sminkrutin, oavsett årstid, det är att satsa på bra rengöring. Både före du sminkar dig, men även att du så att säga sminkar av dig, alltså tvättar av allt smink innan du ska sova. Utöver sminkborttagning, satsa gärna även på ett bra ansiktsvatten. Den gör att dina porer sluts, samt återställer hudens pH-värde och det gör att sminket dagen efter fäster bättre!

Använd dig även av ett bra serum, som tränger ner på djupet, bra mycket bättre än vad ansiktskrämen gör. Dock kan du följa upp med en kräm efter ditt serum.

Se även till att du varje morgon och varje kväll ser till att återfukta ditt ansikte. Det med en bra ansiktskräm som är anpassad för din hudtyp.

Skrubba bort döda hudceller

På vintern är många av oss torra i hyn, oavsett vad vi annars har för hudtyp. För att få ditt GOSH smink att inte kaka sig, se till att peela din hud i ansiktet en till två gånger i veckan.  Genom att skrubba ditt ansikte, så påskyndar du processen med att få nya hudceller och blir av med de gamla.

Du kan med fördel efter din skrubb eller peeling lägga på en återfuktande ansiktsmask. Ha gärna även ett härligt hemmaspa! Du kan då passa på att lägga håret i en inpackning, ge dina fötter kärlek och så vidare.

Ha en bra sminkrutin

Hudvården i sig är en viktig del för att ditt smink ska sitta bättre under dagen. Men det gäller även att du har en bra sminkrutin. Du bör till exempel alltid börja din sminkning med att lägga på en primer, som blir som en bra och slät bas för resten av ditt GOSH smink.

Efter din primer, applicera din foundation samt sedan ett puder för att fixera sminket. Matt puder passar bra om du har en ganska oljig hy och ett mer fukt- och lystergivande puder passar dig som har torr hy.

Med ditt puder så låser du så att säga fast basen samt fixerar sminket. Du kan även satsa på en fixeringsspray. En del tänker att man ska ha antingen puder eller en fixeringsspray. Men bäst resultat blir det faktiskt genom att du använder dig av båda.

Sedan, när du ska köpa smink, se till att satsa på vattenfasta produkter! Särskilt under vintern. För när snön faller ner, och det smälter i ditt ansikte, så kan du få värsta panda-looken om du inte har en vattenfast mascara på! Så se till att satsa på att ha produkter som tål väta på bra sätt.