En bekväm och ergonomisk kontorsstol är A och O i kontoret. Att sitta på en dålig stol dag ut och dag in kommer att slita på kroppen riktigt mycket. Med en bra kontorsstol sitter du bekvämt hela arbetsdagen. Att hitta en passande kontorsstol är dock inte alltid lika enkelt. Här får du därför fyra exempel på några av de bästa och populäraste kontorsstolarna på marknaden. 

iiglo Ergo E-Zee – budgetalternativet 

Behöver du en ergonomisk stol till ett lägre pris? Då kan en iiglo Ergo E-Zee vara kontorsstolen för dig. Denna stol är nämligen en av de billigaste ergonomiska stolarna på marknaden. För att vara så billig har den en bra hållfasthet, något som många av de billigare stolarna oftast inte kan skryta med. Denna stol anpassar sig väl efter användaren, vilket ger dig en bekväm och ergonomisk ställning under hela arbetsdagen. Denna stol är perfekt till dig som behöver en bra kontorsstol till en liten peng. Den passar lika bra på det stora kontoret som i hemmakontoret.  

IKEA Markus Kontorsstol 

Markus är en kontorsstol från möbel- och inredningsjätten IKEA. Markus är ännu en riktigt prisvärd och tålig kontorsstol som både är bekväm och ergonomisk. Att denna kontorsstol är en IKEA-stol gör att den är lätt att få tag på, oavsett vart i världen du befinner dig. IKEA finns ju i stort sett över hela världen, så det är ett bra alternativ för dig som ska flytta utomlands och som behöver en ny kontorsstol i ditt nya hemmakontor. Den här stolen har ett högt ryggstöd med ett luftande material. I ryggstödet sitter även ett inbyggt nackstöd. Sitsen kan fås i bland annat skinnimitation eller tyg, så du kan själv välja det material du själv trivs bäst med.  

Staples Kontorsstol Grenada – ergonomisk och ventilerande 

Om du letar efter en kontorsstol som både är ergonomisk och samtidigt är ventilerande är detta helt klart stolen för dig. Grenada har ett ryggstöd av mesh, vilket ser till att din rygg inte svettas lika mycket som i en normal kontorsstol. Denna stol har även en sits av tyg, vilket också hjälper till att släppa igenom luft och minska svettandet. Detta är ytterligare en stol som håller länge. Du kan alltså räkna med många arbetstimmar i den. Just den här kontorsstolen kommer upp på många testlistor och är därför ett av de populäraste alternativen.  

Herman Miller Embody – en premiumstol 

Om du vill unna dig en extra fin och ergonomisk kontorsstol är Embody från Herman Miller ett fantastiskt alternativ. Du får mycket ergonomi för pengarna, då denna stol är en av de mest ergonomiska kontorsstolarna på marknaden. Den har bland annat en justerbar synkrongunga som hjälper till att hålla en bra hållning och samtidigt ökar blodcirkulationen. Ryggstödet följer ryggraden perfekt, vilket ger en ännu högre komfort och ergonomi. Embody är inte bara ergonomisk, den är miljövänlig också. Den här stolen är nämligen tillverkad av över 40% återvunnet material. Just den här stolen är återvinningsbar till 90%, vilket också är fantastiskt. Köp denna kontorsstol om du är ute efter en miljövänlig och ergonomisk premiumstol.