Diy eller gör det själv-projekt är en rolig och givande hobby som många får mycket glädje av. Att kunna visa fram något som man har tillverkat själv är alltid kul. Vill du också kunna imponera på dina vänner och bekanta? Då ska du testa följande diy-projekt! 

Sy egna kuddfodral 

Har du några stuvar över efter ett annat syprojekt? Då kan du använda dem till at tillverka dina helt egna kuddfodral! Att sy ett kuddfodral är något av det enklaste du kan sy. Du behöver inte ens ha tillgång till en symaskin om du inte vill eller har tillgång till en. En symaskin gör dock arbetet mycket enklare och snabbare. För att sy dina egna kuddfodral behöver du endast två lika stora bitar av tyg, tråd, nålar och eventuellt en symaskin. Om du vill sy ett kuddfodral till en av dina gamla kuddar, behöver du mäta ut hur stor den är. När du vet hur stor du är, klipper du ut två bitar med samma mått som kuddens. Kom ihåg att lägga till lite sömsmån, annars kommer fodralet bli lite för litet när du vränger det. Sy alltid ihop tygerna med avigsidan utåt och lämna en sida öppen så att du kan få in kudden. Välj själv hur du vill kunna stänga fodralet.  

Gjut dekorationer i betong 

Att gjuta i betong är ännu ett populärt diy-projekt. Det enda du behöver är betong, formar och eventuellt lite färg. För att kunna komma i gång med betonggjutning kommer du först behöva formar som är gjorda för just detta ändamål. Det är lätt att hitta spännande formar på nätet. När du väl har en form är det bara att börja gjuta. Härdningen tar såklart ganska lång tid, men att blanda och hälla upp betongen i formen tar inte alls lång tid. Du kan alltid påbörja ett annat diy-projekt medan du väntar på att betongen ska stelna. När dina dekorationer är gjutna, kan du välja att låta dem vara som de är eller liva upp dem med lite färg.  

Fräscha upp gamla möbler 

Vi människor behöver bli bättre på att ta vara på det vi har i stället för att alltid slänga gammalt och köpa nytt. Man kan göra mycket med en gammal möbel. En gammal stol skulle du till exempel kunna måla om eller byta stoppning och tyg på. Ett gammalt bord kan du slipa och måla eller olja för att göra det som nytt. Så länge möbeln är i ett ok skick spelar det ingen roll hur gammal den är. Ju mer sliten och trasig möbeln är, desto svårare kommer projektet att bli. Var dock aldrig rädd för att ge dig på ett lite svårare projekt. Om möbeln ändå var riktigt sliten till att börja med har du inget att förlora på att testa.  

Måla på glasburkar och glasflaskor 

Vill du återanvända mera? Då ska du spara på dina finaste glasburkar och glasflaskor och måla lite på dem. Det finns färger och pennor som kan användas på glas. Använd dessa för att skapa snygga vaser, ljuslyktor eller pennhållare av dina burkar och flaskor.